Α. Κάουα - Π. Κρητικός - Ε. Σαμπανίκου - Μ. Τσελέντη (επιμ.): Αποχρώσεις δύο κόσμων: κόμικς και (επιστημονική) φαντασία

Στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζεται το σύνολο των έργων της έκθεσης κόμικς που συνόδευσε το «1ο Διεθνές συνέδριο για τη μελέτη της θεωρίας και ιστορίας των κόμικς». Το συνέδριο είχε ως θέμα του το σύνολο των εκφράσεων του φανταστικού στο χώρο της Ένατης Τέχνης. Ο κατάλογος αυτός δεν είναι απλώς μια παρουσίαση εικαστικών έργων με θέμα το φανταστικό, αλλά μια ολοκληρωμένη συλλογή ιστοριών κόμικς του φανταστικού που αποσκοπεί όχι μόνο να δείξει επιλεγμένες εικόνες αλλά να εισάγει τον αναγνώστη στον υπέροχο κόσμο της 9ης Τέχνης. Εxtra bonus της έκδοσης είναι τα έργα τριών από τους σημαντικότερους δημιουργούς της 9ης Τέχνης: του Βrian Bolland, του Bryan Talbot και του Jeff Smith.

Σε συνεργασία με την ομάδα “Iconotopia
Κατάλογος του «1ου Διεθνούς συνεδρίου για τη μελέτη της θεωρίας και ιστορίας των κόμικς»
ISBN 960-7980-96-4
236 σελ. / 16,5
x 23 εκ. / Έγχρωμο / ελληνικά & αγγλικά / 13,59 Euro

ΕΓΡΑΨΑΝ

«Την όμορφη αυτή έκδοση επιμελήθηκε και σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα «Iconotopia», τα μέλη της οποίας σχολιάζουν εύστοχα τα έργα των Ελλήνων και ξένων δημιουργών.»
- Χρήστος Ξανθάκης, περ. «9», τ. 258, εφημ. Ελευθεροτυπία, 29/6/2005

«Ο κατάλογος της έκθεσης «Αποχρώσεις Δύο Κόσμων» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις futura. Μια καλαίσθητη και καλοτυπωμένη έκδοση που περιλαμβάνει βιογραφικά στοιχεία (στα ελληνικά και στα αγγλικά) και δείγματα κόμικς έργων των δημιουργών που συμμετείχαν.»
- Λευτέρης Ταρλαντέζος, εφημ. Η Καθημερινή, 21/8/2005