Μιχάλης Ηλιού: Αγόρια με τατουάζ

Χιλιάδες άνθρωποι σε αυτή την πόλη έχουν τουλάχιστον από ένα μικρό τατουάζ επάνω στο δέρμα τους. Ο Μιχάλης Ηλιού φωτογραφίζει αγόρια με τατουάζ. Οι φωτογραφίες του δεν επιζητούν καλλιτεχνικά εύσημα. Δεν φιλοδοξούν να είναι τίποτα παραπάνω από καταγραφές. Καταγραφές προσώπων, καταγραφές σωμάτων, καταγραφές καταστάσεων και εμπειριών.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1968, ο Μιχάλης Ηλιού, περιπλανήθηκε από μικρός στον κόσμο του περιθωρίου. Σπούδασε κινηματογράφο και φωτογραφία ενώ τώρα σπουδάζει ηθοποιία. Το Αγόρια με τατουάζ, είναι το πρώτο από μια σειρά θεματικών φωτογραφικών ταξιδιών που ετοιμάζει.

Περιλαμβάνει μια συζήτηση του Μ.Η. με τον Μιχάλη Παπαρούνη
ISBN 960-7980-04-2
104 σελ. / 21
x 25 εκ. / ελληνικά + αγγλικά / 50 Α/Μ φωτογραφίες / 10,86 Euro

ΕΓΡΑΨΑΝ

«Τα εικονιζόμενα σώματα αποτελούν φράσεις ενός κειμένου μεταπλασμένου σε ένα άλλο από εκείνο της γλώσσας, σημειωτικό σύστημα αναπαράστασης του βιωματικού. Πρόκειται επομένως, για μια διήγηση βιωμάτων, αναμνήσεων και εμπειριών αλλά, όπως κάθε διήγηση, μεταλλαγμένη σε ένα σύστημα σημείων/υποκατάστατο του πραγματικού. Αυτό επομένως που προσπαθεί να συλλάβει ο φακός δεν είναι το ευδιάκριτο ενός σχεδίου και η αποτύπωση μιας τέχνης, αλλά μια εσώτερη ουσία των ατόμων εκείνων που ως μια συνειδητή επιλογή δέχονται να εγχαράξουν στο σώμα τους κάποιο σχέδιο».
- Δημήτρης Τσατσούλης, Νέα Εστία, τ. 1728, Νοέμβριος 2000