Νίκος Μηλιώρης: Όταν φάνηκαν τα φτερά της

Ο τίτλος του καινούργιου κόμικ άλμπουμ του Ν. Μηλιώρη αναφέρεται στα φτερά μιας δεκαοχτάχρονης νεραϊδούλας, της Αγγλιντάλλ, που το όνομά της σημαίνει «Άσχημη και Βαρετή». Πέρα από το ιδιόμορφο όνομά της όμως, η Αγγλιντάλλ έχει και μια άλλη ιδιαιτερότητα: γεννήθηκε από κάκτο και όχι από λουλούδι όπως είθισται στο νεραϊδόκοσμο! Ίσως αυτοί να είναι οι λόγοι που η Αγγλιντάλλ θα αργήσει να βρει το ταίρι της… Και η ιστορία μας αρχίζει από τα παιδικά της χρόνια, με τις τρίδυμες ξαδέλφες της, σε ένα πάρκινγκ στην Αθήνα…

ISBN 960-7980-40-9
72 σελ. / 21
x 28 εκ. / Α/Μ και έγχρωμο / 6,25 Ευρώ

ΕΓΡΑΨΑΝ

« Μια νεραϊδο-έκπληξη μας περιμένει από τις πρώτες μέρες του 2003 στα βιβλιοπωλεία. Είναι το νέο κόμικ του Μηλιώρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις futura με τον αινιγματικό τίτλο: Όταν φάνηκαν τα φτερά της. Μια σύγχρονη αλλά και ονειρική ιστορία 72 σελίδων μας μεταφέρει σε ένα άλλο σήμερα, σε μιαν άλλη Αθήνα. Οι ρυθμοί της πόλης, η καθημερινότητα, η «πεζή πραγματικότητα» των πολλών δεν εμποδίζουν καθόλου κάποιες «διαφορετικές» υπάρξεις, κάποιες νεράιδες να είναι ανάμεσα μας. Το νέο αυτό άλμπουμ του Μηλιώρη διαθέτει μια σπάνια στις μέρες μας ευαισθησία. Δυνατά του στοιχεία είναι το σενάριο, οι ιδέες και οι συμβολισμοί του.»
- Περιοδικό Ως3, τ. 17, Μάρτιος 2003

«Ο Μηλιώρης φτιάχνει μια ποιητική ιστορία αστικής μοναξιάς και περιπλάνησης, με αναφορές στα κόμικς που τον επηρέασαν, πλημμυρισμένη από μουσική και ασημόσκονη. Περίεργες νεράιδες –άλλες κακότροπες και κακομαθημένες, άλλες καλές και προστατευτικές, άλλες ερωτικές και άλλες δυστυχισμένες– συνομιλούν με τον Σκιόμορφο, κάνουν περίεργες τελετές και προσπαθούν να επιβιώσουν κρύβοντας την ομορφιά τους για να περνούν απαρατήρητες.»

- Γ.Κ, περιοδικό Βαβέλ, τ. 214, Ιούνιος 2003