Περικλής Μποζινάκης: Σκοτεινά ανέκδοτα και ιστορίες εφιαλτών (Διηγήματα)

Mία συλλογή διηγημάτων που αν και φαινομενικά κινείται στο χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας, δεν περιορίζεται στην προβολή του φανταστικού αλλά ανιχνεύει προβληματισμούς που αφορούν σε σύγχρονα θέματα όπως ο έρωτας, η ταυτότητα, το «άλλο», η σύγχρονη τεχνολογία, κ.λπ. Oι ήρωες στα διηγήματα του Μποζινάκη μεταμορφώνονται. Το σώμα τους αλλάζει, η ταυτότητά τους ανατρέπεται, η σχέση τους με την πραγματικότητα αποκτά μια νέα διάσταση. Έντρομοι ανακαλύπτουν ότι παράξενα, εφιαλτικά πλάσματα ενός άλλου κόσμου κατοικούν δίπλα μας, έτοιμα να εισβάλουν στην καθημερινότητά μας για να ανατρέψουν κάθε παγιωμένη αντίληψη, κάθε σιγουριά για το τι είναι αληθινό… Έντεκα διηγήματα-βρόχοι που θα σας καθηλώσουν.

ISBN960-7980-26-3
195 σελ. / 13
x 21 εκ. / 10,45 Euro

ΕΓΡΑΨΑΝ

«Τα γραπτά μου αποτελούν αλληγορίες, πολλές φορές οδυνηρές, τρομακτικές ή εξωφρενικές, που κινούνται σε τρία επίπεδα: ψυχολογικό, στο βιολογικό και στο τεχνολογικό – το καθένα προέκταση και καθρέφτισμα του άλλου. Ο μακρόκοσμος είναι ο καθρέφτης του μικρόκοσμου και το αντίστροφο.» Π.Μ.
- Περιοδικό «Βιβλιοθήκη», εφημ. Ελευθεροτυπία, 10/5/2002

«Τα διηγήματα του Μποζινάκη μοιάζουν να αιωρούνται μέσα στο χώρο και στον χρόνο. Σαν να έρχονται κατευθείαν από το συλλογικό μας υποσυνείδητο. Σαν να απευθύνονται στην πλευρά του εαυτού μας που δεν έχει ηλικία, παρά μόνον συμπυκνωμένες μνήμες, σκόρπιες εικόνες και συναισθήματα από ένα άχρονο παρελθόν.»
- Χάρη Ποντίδα, εφημ. Τα Νέα Σαββατοκύριακο, 27-28/7/2002