Τάσος Ζαφειριάδης: Οι απίθανες περιπέτειες του Σπιφ & του Σπαφ (Το καλύτερο κόμικ στον κόσμο) *

«Καθήκον όλων σας είναι να διαδίδετε το αγαπημένο σας ανάγνωσμα. ΣΠΙΦ και ΣΠΑΦ. Το θρυλικό ανάγνωσμα που κάνει τόσες καρδιές να χτυπούν, πρέπει να διαβάζεται από τα παιδιά όλης της Ελλάδος! Αυτό είναι το Καθήκον κάθε Ελληνόπουλου!»

ISBN 960-6654-01-X
48 σελ. / 15
x 15 εκ. / Α/Μ / 5,23 Euro

* ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

ΕΓΡΑΨΑΝ

«Οι Απίθανες περιπέτειες του Σπιφ και του Σπαφ είναι ένα στριπ λιτό, ντράι, και ελαφρώς αιμοβόρο, που καταλήγει πάντοτε (αλά Ιζνογκούντ) σε μικρές, σπαρταριστές και ανατριχιαστικά επίκαιρες τραγωδίες.»
- Περ «9», τ. 274, εφημ. Ελευθεροτυπία, 19/10/2005

«Ο Ζαφειριάδης επιλέγει για ήρωες του δυο καρικατούρες χαρακτήρων, πανομοιότυπες και απαράλλαχτες, ωσάν ο ένας να αποτελεί το καθρέφτισμα του άλλου (αν δεν πρόκειται για μια περίπτωση ψυχοπαθολογικής ταυτοπροσωπίας…) ή σε ελεύθερη απόδοση το τραγικό alter ego του. Άλλωστε, καθώς στο σύνολο του άλμπουμ απουσιάζουν σχεδόν ολοκληρωτικά οι συμπρωταγωνιστές και οι κομπάρσοι, ο κάθε χαρακτήρας αποκτά νόημα, διαστάσεις και περιεχόμενο μόνο μέσω της ύπαρξης του άλλο, υπενθυμίζοντας μας πως σε έναν κόσμο όπου πράγματι δεν θα υπήρχαν καθρέφτες, όλοι θα πιστεύαμε πως μοιάζουμε στον Άλλο.
- Περ. Βαβέλ, τ. 233, Νοέμβριος 2005

«Το βιβλίο αποτελείται από 40 μονοσέλιδα επεισόδια, όπου σε κάθε ένα από αυτά ένας από τους δυο ήρωες μας –είτε ο Σπιφ είτε ο Σπαφ είτε και οι δυο μαζί– με τρόπο σουρεαλιστικό (και τις περισσότερες φορές ξεκαρδιστικό) καταλήγουν στον τάφο. Το βιβλίο είναι γεμάτο αναφορές σε ταινίες όπως το Σταρ Τρεκ και ο μοναδικός Πολίτης Κέιν, σε λογοτεχνικά αριστουργήματα όπως η Μεταμόρφωση του Κάφκα και σε μεγάλα μουσικά συγκροτήματα όπως οι Beatles και οι Depeche Mode. Το πρώτο Σπιφ και Σπαφ σχεδιάστηκε σε κάποιο θρανίο στο αμφιθέατρο στοματολογίας της Οδοντιατρικής και σβήστηκε από την καθαρίστρια.»
- Θοδωρής Τρεμόπουλος, περ. Εξώστης, τ. 500+213, 15/12/2005