Γιώργος Κακουλίδης: Ιστορίες που βγήκαν αληθινές

«Οι Ιστορίες που βγήκαν αληθινές είναι ιστορίες που έγραψα για ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσα και στους οποίους οφείλω πολλά. Η υπερβολή που χαρακτήριζε τη ζωή τους ήταν το εισιτήριο επιστροφής μου στον αόριστο χρόνο τους. Μαζί τους ακούγεται και η φωνή του μεγάλου αρχιτέκτονα και ποιητή Αριστομένη Προβελέγγιου μέσα από μια συνομιλία που γεννήθηκε με αφορμή μια ιστορία που ήταν αληθινή. Η εξομολόγηση του κλείνει μ’ έναν ψίθυρο-επίκληση του αρχιτέκτονα που ανακαλύπτει πως το αληθινό του σπίτι πρέπει να είναι το ποίημα.

Σε όσους διαδίδουν πως ορισμένοι από τους φίλους μου είναι πεθαμένοι τους υπενθυμίζω τη φράση του Ζαν-Μισέλ Μανσιόν: “Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν θα βγει ζωντανός από δω μέσα”.» Γ.Κ.

ISBN 960-7980-74-3
93 σελ. / 13
x 20,5 εκ. / 6,27 Euro

ΕΓΡΑΨΑΝ

«Οι μικρές σκαμπρόζικες ιστορίες του βιβλίου θα μπορούσαν να θεωρηθούν διεξοδικά ανέκδοτα, αν δεν συγκαταριθμούσαν πολλούς νεκρούς και οικείους. Οπότε δεδομένου και του δεξιοτεχνικού γραψίματος – προβιβάζονται σε ένα είδος κλαυσίγελης θρηνωδίας που διαπερνά τους δρόμους και στέκια, πλατείες και ξενυχτάδικα ως πολυκέφαλη συντροφιά που ζει την πόλη σαν εντεταλμένη σαρκοφάγο».
- Κωστής Παπαγιώργης, περ. Αθηνόραμα, τ.208, 6-3/5/2004