Δημήτρης Αντωνίτσης: Αγάθων ή Πανικός στη Βαϊμάρη

Μια «επική» υπερπαραγωγή. Ένα μεταμοντέρνο φωτορομάντζο. Ο Δημήτρης Αντωνίτσης χρησιμοποιεί όλα τα κόλπα των fashion editorials για να εικονογραφήσει ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα της γερμανικής γραμματείας, την Ιστορία του Αγάθωνα. Στο ρόλο του Αγάθωνα, που υπερισχύει των πειρασμών και, παρά τις περιπέτειες του, επιστρέφει πάντα στο ασφαλές λιμάνι του καλού, ο Έλληνας τοπ μόντελ Παρασκευάς Μπουμπουράκας.

ISBN 960-7980-37-9
172 σελ. / 28,5
x 20,7 εκ. / ελληνικά & αγγλικά / Έγχρωμο / Δεμένο / 52,25 Euro

ΕΓΡΑΨΑΝ

«Πεφωτισμένο μυαλό για την εποχή του, ο Βίλαντ ήταν από εκείνους που υποστήριξαν και βίωσαν τον ερωτικό διαφωτισμό, αλλά για να μην εξαγριώσει τη συντηρητική Γερμανία του 1766 προτίμησε να τοποθετήσει την δράση των ηρώων του στην Αρχαία Ελλάδα της εποχής των σοφιστών. Με την τεχνική της μετάθεσης μπόρεσε να μιλήσει γι’ αυτά που τον απασχολούσαν και να σχολιάσει εκ του ασφαλούς την εποχή του.»
- Περ. «(
S) Magazine», εφημ. Επενδυτής, 18/1/2003

«“Ο Αγάθωνας παρουσιάζεται στο βιβλίο του Βίλαντ ως άτομο με φοβερά ψυχικά χαρίσματα. Εγώ αυτά τα ψυχικά χαρίσματα τα βγάζω στην επιφάνεια και γι’ αυτό έχω χρησιμοποιήσει για το ρόλο αυτό έναν τοπμοντελά. Ο Αγάθωνας μου, κακά τα ψέματα, είναι δεν είναι ηθοποιός, δεν έχει κανένα ψυχικό –συγνώμη δεν έχει και τόσα ψυχικά χαρίσματα όσο ο Αγάθωνας του βιβλίου– και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι κοιλιακούς, αλλά …όχι κοιλιακούς ψυχής”, εξηγεί ο Δ.Αντωνίτσης.»
- Περ. «Ε», εφημ. Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 26/1/2003