Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος; Ο Γιάπωνας

Ένα πρωτοποριακό κόμικ αφήγημα. Σε έναν μελλοντικό κόσμο ο Γιάπωνας δραπετεύει από την αποπνικτική πια ατμόσφαιρα της χώρας του προς έναν τόπο που του φάνταζε εξωτικός: την Ελευσίνα, πύλη εισόδου για την πόλη των Αθηνών. Η διαδικασία για την είσοδό του στο σύστημα της πόλης έγινε με ανορθόδοξο τρόπο. Πάντως βρήκε αυτό που χρειαζόταν για να κάνει τη ζωή του εκεί ενδιαφέρουσα: εχθρούς!

ISBN 960-7980-18-2
52 σελ. / 21
x 28 εκ. / Α/Μ / 4,58 Euro

ΕΓΡΑΨΑΝ

«Ο Παπαμιχαλόπουλος έχει μιαν απίστευτη ικανότητα να παράγει εικόνες παράξενες, εξωπραγματικές, “αποκαλυπτικές” ενός κόσμου που μεταβάλλει τους ανθρώπους σε πράγματα, “επικίνδυνα πράγματα”. Το ξέραμε και από την ζωγραφική του. Έχει επίσης έντονη αίσθηση της κίνησης, αλλά και του “δεσίματος” των εικόνων, σε ένα χαώδες και αρμονικό ταυτόχρονα σύνολο. Έχει και ισχυρές κεραίες, ικανές να συλλαμβάνουν σύγχρονα ρεύματα, τάσεις, την κοινωνική πραγματικότητα.»

- Περιοδικό Βαβέλ, τ. 197, Ιανουάριος 2001

«Ελάχιστα είναι τα πρωτότυπα κόμικς που παράγονται στην Ελλάδα, ακόμη πιο λίγα εκδίδονται και ελάχιστα έχουν ενδιαφέρον. Ανάμεσα στα τελευταία ο Γιάπωνας, σκληρό ασπρόμαυρο με έντονο κοντράστ, φουτουριστική αισθητική που φλερτάρει με την επιστημονική φαντασία, υποδόρια κοινωνική κριτική, χαλαρή αφηγηματική δομή και με την πικρή αίσθηση ενός υπαρξιακού αδιεξόδου διαρκώς παρούσα».

- Ηλίας Κανέλλης, ΒΗΜΑgazino, εφημ. Tο Βήμα της Κυριακής, 17/2/2001