Soloup: Η Ελλάδα με πληγώνει…

Μια βόλτα στις γειτονιές, στους δρόμους, στις πλατείες, στα περίπτερα, γίνεται αφορμή για να διαπιστώσουμε για ακόμη μια φορά, αλλά με μπόλικο χιούμορ, ότι όπου και να κοιτάξουμε… η Ελλάδα μας πληγώνει. Έρωτες, πάθη, δημόσια έργα, χρηματιστήριο, ανεργία και πολλές ακόμη άγνωστες-γνωστές πτυχές της ελληνικής καθημερινότητας και νοοτροπίας εμπνέουν τον αυτουργό Soloup που δίνει επιτυχώς το στίγμα τους στο νέο κόμικ άλμπουμ του, μια ανθολογία με γελοιογραφίες και κόμικς.

Περιέχει στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.
ISBN 960-7980-41-7
96 σελ. / 17
x 24 εκ. / Α/Μ / 5,23 Euro

ΕΓΡΑΨΑΝ

«Έρωτες, πάθη, δημόσια έργα, χρηματιστήριο, ανεργία, όλα ευθύνονται για το σπάσιμο των νεύρων μας. Αλλά εκείνο που πραγματικά μας πληγώνει στην Ελλάδα και κάνει τη ζωή μας δύσκολη είναι οι άνθρωποι και οι νοοτροπίες τους.»
- Εφημ.
Tο Bήμα, 12/1/2003

«Βίαιοι, βρώμικοι και κακοί. Κάπως έτσι μοιάζουν και οι ήρωες του Soloup και πλημμυρίζουν τις σελίδες του άλμπουμ με το σαρκασμό τους, το μαύρο χιούμορ τους, την επιθετική τους ειρωνεία. Και κάποιοι μύωπες θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν ψήγματα χυδαιότητας στην Ελλάδα, πλην όμως θα έπεφταν μακριά, πολύ μακριά από τον στόχο. Ο Soloup δεν περιμένει αλλά χρησιμοποιεί τους βάρβαρους, για να καταδείξει με τρόπο αποτελεσματικότερο την ιλαρή φρίκη της νεοελληνικής πραγματικότητας. Κοιτάζει γύρω του, αντικρίζει ένα τοπίο βομβαρδισμένης ρουτίνας και αποφασίζει να δράσει. Απόψε ο δόκτωρ θα χειρουργήσει χωρίς αναισθητικό.»
- Περιοδικό «9», εφημ. Ελευθεροτυπία, 15/1/2003

«Ο Soloup ακολουθεί την καλή παράδοση των «κλασικών» Ελλήνων γελοιογράφων και την εμπλουτίζει με τις επιρροές του από τον Altan και τον Edika. Ο συνδυασμός αρέσει, ο Soloup είναι ακούραστος και παραγωγικός, οπότε μπορούμε να περιμένουμε πολλά ακόμα. Κι αυτά που έχουμε δεν είναι και λίγα. Και είναι έξυπνα, δουλεμένα και με ποιότητα.»
- Περιοδικό Βαβέλ, τ. 211, Φεβρουάριος 2003