Μανώλης Ανδριωτάκης: Πολιτισμικός ακτιβισμός. Η Ναόμι Κλάιν, ο κόσμος των λογοτύπων και οι μεταμοντέρνοι αρνητές του καπιταλισμού

Ο Μ.Α. στα κείμενά του πραγματεύεται την πολυκύμαντη και αμφίσημη διαπλοκή οικονομίας και πολιτισμού στις σύγχρονες κοινωνίες, καθώς και τις αντιδράσεις που αυτή πυροδοτεί ειδικά τα τελευταία χρόνια ανά τον κόσμο. Εκκινώντας από την αναλυτική αναφορά στο έργο της ακτιβίστριας Ναόμι Κλάιν, συνέντευξη της οποίας περιέχεται στο βιβλίο, ο συγγραφέας διαφωτίζει τις νεφελώδεις συνδέσεις της ραγδαίας ανάπτυξης του μάρκετινγκ με την επιβολή του καταναλωτικού προτύπου ως μοναδικού προτεινόμενου τρόπου ζωής. Αναφερόμενος σε διάφορες μορφές εναντίωσης στα φαινόμενα αυτά παραθέτει χαρακτηριστικά παραδείγματα ομάδων που προβαίνουν σε σημειολογική αντεπίθεση, στη μεταστροφή των σημείων και των τεχνικών του μάρκετινγκ για την προβολή των δικών τους σκοπών.

ISBN 960-7980-31-Χ
78 σελ. / 13
x 21 εκ. / 5,23 Euro

ΕΓΡΑΨΑΝ

«Ο δημοσιογράφος Μανώλης Ανδριωτάκης συγκεντρώνει σε μία έκδοση σειρά άρθρων του, δημοσιευμένων κατά καιρούς στην Ελευθεροτυπία, σχετικά με την πολιτισμική διάσταση των μαζικών εκδηλώσεων εναντίον των πολυεθνικών και της διαμορφούμενης, οικονομικής παγκοσμιοποίησης. Στο βιβλίο παρατίθενται ενδιαφέρουσες απόψεις, ερωτήματα και οπτικές σ’ ό,τι αφορά την προβληματική, τις τάσεις και τις εκφάνσεις αυτής της ακτιβιστικής δραστηριοποίησης. Ξεχωρίζει η συνέντευξη της διεθνούς ακτιβίστριας Ναόμι Κλάιν.»
- Βασίλης Ρούβαλης, περ. «Ε», εφημ. Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 11/6/2003