Solup: Big Porther

Όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο, το θέμα του παραπέμπει στον τηλεοπτικό «Big Brother». Ωστόσο, το Big Porther, δεν στοχεύει τόσο το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι, όσο στις αντιδράσεις όλων μας ως θεατών αλλά και στην τηλεοπτική «ανθρωποφαγία» γενικότερα. Και για να μη νομίζετε ότι το Big Porther είναι μια εφήμερη περίπτωση που εκμεταλεύεται απλώς την τηλεοπτική επικαιρότητα, σ’ αυτό το κόμικ θα διαπιστώσετε ότι Big Porthers υπήρχαν από τα πανάρχαια χρόνια. Από την εποχή ακόμα των πρωτόγονων και των κανίβαλων που ζούσαν σε ...σπηλιές! Έναν τέτοιο (αν και λιγάκι εκσυγχρονισμένο) Μεγάλο Πόρδερ συναντά στο κόμικ ο Οδυσσέας, καθώς περιπλανιέται σε άγνωστες θάλασσες και τόπους μυθικούς. Τον συναντά και αναγκάζεται να τον αντιμετωπίσει, παρέα με τους συντρόφους του και κάποιους άλλους παράξενους ναυαγούς, αλλά... για να μην χαλάσουμε και το σασπένς, τη συνέχεια καλύτερα να τη διαβάσετε μόνοι σας! Αστεία, λοιπόν, παρωδία, αναχρονισμοί και συνειρμοί σε πρώτη ανάγνωση. Όμως, με μια δεύτερη ματιά θ’ ανακαλύψετε ολοζώντανο στις σελίδες του τον «Κύκλωπα», το σατυρικό δράμα του Ευριπίδη.

ISBN 960-7980-25-5
52 σελ. / 21
x 28 εκ. / Α/Μ / 4,58 Euro

ΕΓΡΑΨΑΝ

«Τι εντύπωση σας προκαλεί άραγε ένας Κύκλωπας που πέρδεται ασυστόλως; Την χειροτέραν βεβαίως! Ιδίως αν συμπληρώνει το κουσούρι του με φανατική ανθρωποφαγία και τηλεθέαση ριάλιτι σόου τύπου “Big Brother”. Αβάσταχτη παρέα, μακριά από δω παρακαλώ. Πάνω σε ένα τέτοιο τέρας της φύσεως πήγε κι έπεσε ο Οδυσσέας. Ο γνωστός του μύθου, με τις περιπλανήσεις στις 7 θάλασσες, την αιώνια πιστή γυναίκα, τον αιώνια πιστό σκύλο, τους μνηστήρες , όλα αυτά. Και παραλίγο να γίνει εντελώς ρόμπα. Ορίστε; Που συμβαίνουν όλα αυτά; Μα στις σελίδες ενός κόμικς, φυσικά».

- Περιοδικό «9», τ. 78, εφημ. Ελευθεροτυπία, 19/12/2001

«Έχει πλάκα ο Big Porther, ενδιαφέρον και μια προσπάθεια να συνδυαστούν χιουμοριστικά αρχαίοι μύθοι με σύγχρονες καταστάσεις.»

- Περιοδικό Βαβέλ, τ. 202, Ιανουάριος 2002

«Οι προφανείς αναχρονισμοί, οι περιπλανήσεις σε τόπους μυθικούς σε συνδυασμό με την επιτήρηση του Μεγάλου Πόρδερ αποτελούν τον θεματικό άξονα που εικονογραφείται στον παρόντα τόμο.»

- Εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, 3/2/2002